Manager Sociaal Domein

Vacature gesloten

Manager Sociaal Domein

Gemeente Buren Maurik

Wat is vereist?

 • Hbo+ werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 jaar (inhoudelijke) ervaring als Manager, bij voorkeur binnen het sociaal domein
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 •  Politiek- en organisatie sensitief, coachend, vertrouwend, ondernemend en mens- en resultaatgericht

Wat krijg je?

 • € 7.325 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring) o.b.v. 36-urige werkweek
 • 36-urige werkweek
 • 27 vakantiedagen en de mogelijkheid om vanuit IKB verlof bij te kopen (o.b.v. fulltime)
 • Individueel Keuze Budget (17,05% van het salaris)
 • Laptop en telefoon

Wat doe je?

 • 30% Leidinggeven
 • 25% Resultaten sturen
 • 25% Strategisch adviseren
 • 20% Organisatieontwikkeling sturen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Manager Sociaal Domein bij gemeente Buren ben je verantwoordelijk voor het integraal leiden van het domein. Je positioneert beleidsmaatregelen binnen de kaders en bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke vooruitgang van het domein. Daarnaast adviseer je op strategisch niveau aan het college, de raad en externe partijen en bevorder je de samenwerking binnen en buiten de  regio. Binnen jouw gevarieerde werkzaamheden geef je leiding aan het domein en ondersteun, motiveer en coach je medewerkers volgens de visie van de gemeente Buren. Het behalen van resultaten binnen het domein, waaronder de ontwikkeling van een domeinplan, staat centraal.

Je hebt een duidelijke visie op ontwikkeling van je domein en je zorgt ervoor dat dit aansluit bij de organisatieontwikkeling. Je adviseert hierover en vertaalt deze visie naar concrete doelstellingen voor je domein. Samen met het MT ben je verantwoordelijk voor de totale organisatieontwikkeling. Dit betekent dat je in staat moet zijn om over de grenzen van je eigen domein heen te kijken.

Het Sociaal Domein bestaat uit 57 vaste medewerkers en ongeveer 25 tijdelijke medewerkers. Als Domeinmanager ben je direct leidinggevende van de Teammanagers, het Domeinsecretariaat en de teams Beleid en Opvang Oekraïne. Je maakt ook deel uit van het Managementteam, bestaande uit de Managers van de andere domeinen, de Manager Staf, de Concerncontroller, de Strategisch Business Partner en de Directeur/Secretaris.

Als je het leuk vindt om leiding te geven en je goed bent in het maken van doordachte beslissingen, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Manager Sociaal Domein

Op een leuke werkdag weet je je teamleden effectief te motiveren, wat leidt tot prachtige resultaten en een positieve werksfeer. Daarnaast voel je voldoening wanneer er goede afspraken worden gemaakt om gezamenlijk de organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Op een een minder leuke werkdag heb je een agenda die zo volgepland is met vergaderingen, dat je weinig tijd overhoudt om met je medewerkers te praten of acties uit te zetten. Je voelt je overweldigd en merkt dat je onvoldoende tijd hebt om je te concentreren op het coachen van je team en het verbeteren van de resultaten binnen het domein.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

De gesprekken met collega's van andere gemeenten en Portefeuillehouders over de invulling van de regionale samenwerking vragen om verbetering. Wat doe je?

Je hebt een belangrijke rol in het bevorderen van regionale samenwerking. In deze situatie bereid je het gesprek zorgvuldig voor met medewerkers uit je domein en met de verantwoordelijke Wethouder. Je overlegt over de processtappen om tot een goede samenwerking te komen en bespreekt welke onderwerpen prioriteit hebben in de samenwerking.

Tijdens de gesprekken zelf maak je duidelijke afspraken over de gezamenlijke inzet van capaciteit en middelen. Je houdt hierbij rekening met de belangen van alle deelnemende partijen en streeft naar een optimale samenwerking. Dit vraagt om strategisch inzicht, goede communicatievaardigheden en het vermogen om overzicht te houden en te sturen op resultaten. Na de gesprekken zorg je voor een goede opvolging en borging van de gemaakte afspraken binnen je eigen organisatie.

Groeipad

Buren is een boeiende gemeente met veel kernen en een stad en een uitgestrekt grondgebied waar nog veel potentie is. Hierdoor blijft je werk veelzijdig en uitdagend. Je krijgt veel vrijheid om verschillende taken op te pakken. We vinden het vanzelfsprekend om trajecten te evalueren en streven altijd naar verbetering. In het Goede Gesprek stem je met je leidinggevende af wat je gaat doen en wat je hiervoor nodig hebt. Als je opleidingen of cursussen voor je functie nodig hebt, worden deze vergoed en kun je die vaak onder werktijd doen. Je kunt daarnaast je IKB (Individueel Keuzebudget) inzetten als je je wilt ontwikkelen buiten je vakgebied.

Manager Sociaal Domein

Werken bij Gemeente Buren

De gemeente Buren is een uitgestrekte landelijke gemeente, gelegen in de Betuwe. Deze woon-, leef- en recreatiegemeente van ongeveer 15.000 hectare en ruim 27.000 inwoners wordt gekenmerkt door aantrekkelijke kleinschaligheid en bijzonder historische woonkernen. De woonkernen zijn: Asch, Beusichem, Buren, Erichem, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath, Zoelen, Zoelmond, Maurik, Eck en Wiel, Rijswijk, Ravenswaaij, Lienden, Ingen en Ommeren. Het vestingstadje Buren bezit sinds 1395 stadsrechten en bezit talloze gerestaureerde monumenten. Het is daarom geen wonder dat Buren een beschermd stadsgezicht is. Daarnaast is er in Buren veel dagtoerisme, wat mede te danken is aan het feit dat Buren een Oranjestad is.

De gemeente Buren is gelegen in het midden van Nederland in het Gelders Rivierengebied en is gemakkelijk met de auto te bereiken via de nabijgelegen snelwegen A15 en de A2. De gemeente is de fruittuin van Nederland en staat steevast in de top drie van fruitproducerende gemeenten. Midden in de Betuwe dient de gemeente de inwoners en bedrijven van Buren met zaken die ze (niet) zelfstandig kunnen, willen of mogen oppakken en doet dat vanuit de visie te willen bouwen aan het vertrouwen van inwoners en klanten.

 • Hoofdkantoor in Maurik
 • 170 medewerkers
 • 65% / 35%
 • Gem. leeftijd 48 jaar
 • Hybride werken

Collega's

Birgit Quint - Communicatieadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn studie vond ik overheidscommunicatie al interessant. Ik liep stage bij de gemeente Buren en werd nog enthousiaster! Toen een vacature vrij kwam, wist ik wel wat ik ging doen. Zo kreeg ik bij Buren de kans om veel sneller dan verwacht communicatieadviseur te worden.

Wat was je vorige baan?
P&O medewerker - SZR.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen, formule 1 volgen en series en films kijken.

Frank van Aken - Financieel adviseur, bedrijfsvoering

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voor mij is het belangrijk dat ik maatschappelijk betrokken ben. De gemeente Buren is een leuke werkgever waarin veel ontwikkelingen plaatsvinden. Als financieel adviseur kan ik een bijdrage leveren om de gemeente beter in control te laten zijn. Daarnaast zijn de werkzaamheden bij een gemeente divers en zijn er volop mogelijkheden tot ontwikkeling.

Wat was je vorige baan?
Financieel adviseur.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetbal, reizen, poolen en gezelligheid.

Bo van Gaal - Communicatie- en participatiemedewerker Duurzaamheid en ondersteunend medewerker communicatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema. Het is van groot belang dat we ons gedrag gaan aanpassen om zo de aarde leefbaar te houden. Toen ik deze functie zag, dacht ik meteen: hiermee kan ik bijdragen aan een groenere en duurzamere wereld én kan ik mijn talenten en creativiteit inzetten.

Wat was je vorige baan?
Horecaondernemer en marketing, sales en event-medewerker bij een uitgeverij.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, uiteten en tuinieren.

Caroline - HR-medewerker, werkzaam op de afdeling HR

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij mijn vorige werkgever, een grote zorginstelling, miste ik het persoonlijke contact met collega's; want als collega ben je voor mij veel meer dan alleen een personeelsnummer. Daarnaast werk ik graag bij een organisatie waar ik mee kan denken over teamdoelen en werkprocessen om zo mijn werkzaamheden nog beter uit te kunnen voeren en de organisatie nog beter op de kaart te kunnen zetten.

Wat was je vorige baan?
Medewerker P&O.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zingen, lezen en hardlopen.

Nick Aben - HR-adviseur / Staff

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij de gemeente Buren eerst begonnen in een andere functie. De reden voor mijn keuze voor Buren was dat je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt en je een volledig takenpakket hebt. Je bent met opdrachten van begin tot eind bezig. Binnen de gemeente heb ik de kans gekregen om de overstap te maken naar mijn huidige functie wat meer aansluit bij mijn opleidingsachtergrond en ik on-the-job in deze functie kan groeien.

Wat was je vorige baan?
Casemanager Werk en Inkomen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, tuinieren, uit eten en series kijken.

Interessante baan?