Medewerker Burgerzaken Frontoffice

Vacature gesloten

Medewerker Burgerzaken Frontoffice

Gemeente Buren Maurik

Wat is vereist?

 • Mbo werk- en denkniveau
 • Minimaal 2 jaar ervaring in de frontoffice burgerzaken
 • Je kunt nieuwe vakinhoud (snel) tot je nemen
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal en beheersing van de Engelse taal (gesproken) is fijn
 • Je bent representatief, sociaal vaardig en  dienstverlenend en weet je communicatief goed uit te drukken

Wat krijg je?

 • €2.666 - €3.784 bruto p/m o.b.v. 36 uur (schaal 7, afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 20 tot 24-urige werkweek (werkdagen maandag t/m woensdag)
 • 27 vakantiedagen (o.b.v. 36 uur) en de mogelijkheid om vanuit IKB verlof bij te kopen
 • Persoonlijk keuze budget (IKB) t.w.v. 17,05% van je salaris
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract
 • Burens Budget t.w.v. € 160 netto per jaar
 • Persoonlijke ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden en ABP-pensioen

Wat doe je?

 • 40% Aanvragen op het gebied van burgerzaken verwerken
 • 15% Aanvragen op het gebied van gehandicaptenparkeerkaarten, verhuur van openbare ruimtes en begraafplaatsadministratie verwerken
 • 15% Vergunningsaanvragen verwerken
 • 15% Akten voor de burgerlijke stand opmaken
 • 15% Telefonische vragen m.b.t. publiekszaken beantwoorden

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Barbara Burgmeijer

Domeinmanager Dienstverlening

Vacature

Als Medewerker Burgerzaken Frontoffice bij Gemeente Buren ben je verantwoordelijk voor het verwerken van aanvragen op het gebied van burgerzaken. Denk hierbij aan reisdocumenten, rijbewijzen, VOG's, geboorteaangiften, uittreksels en verhuizingen die door inwoners van de gemeente Buren worden ingediend. Je werkt achter de balie, waar inwoners bij je langs komen om hun aanvraag in te dienen. Wanneer je niet achter de balie werkzaam bent, verwerk je online aanvragen of beantwoord je telefoontjes met betrekking tot publiekszaken.

Daarnaast houd jij je bezig met het verwerken van aanvragen voor onder meer gehandicaptenparkeerkaarten, de verhuur van openbare ruimten en werkzaamheden rondom de begraafplaatsadministratie. Ook verwerk je vergunningsaanvragen en maak je akten voor de burgerlijke stand op.

Je werkt met meerdere collega's in team Burgerzaken, met wie je geregeld overleg hebt en aan wie je indien nodig hulp kunt vragen.

Let op: Deze vacature heeft geen einddatum. We zetten deze uit tot we de juiste nieuwe collega hebben gevonden. Zodra de positie vervuld is, halen we de vacature offline.

Als je houdt van afwisseling en een dienstverlenende instelling hebt, en je het als een uitdaging ziet om inwoners van de gemeente Buren zo goed mogelijk van informatie te voorzien, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Medewerker Burgerzaken  Frontoffice

Vandaag help je verschillende inwoners aan de balie bij diverse aanvragen. Ook verwerk je online aanvragen en sta je inwoners telefonisch te woord.

Vandaag heb je meer administratieve werkzaamheden en minder contact met inwoners. Gelukkig bestaat er doorgaans meer afwisseling in je werkzaamheden!

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een 75-jarige inwoner heeft met jou een afspraak voor een nieuw rijbewijs. Hoe ga je te werk?

Je begroet de man en vraagt of hij zijn gezondheidscheck al heeft gedaan. Deze is namelijk nodig wanneer je 75 jaar of ouder bent en een nieuw rijbewijs wil aanvragen. De inwoner heeft aan alle vereisten voldaan, waardoor je voor hem een verzoek kunt indienen voor een nieuw rijbewijs. Als de bewoner dat wenst ontvangt hij per SMS of mail een bericht wanneer zijn nieuwe rijbewijs binnen is. Jij zorgt ervoor dat alle informatie juist in de systemen wordt verwerkt, zodat de inwoner over een aantal dagen zonder problemen zijn rijbewijs kan ophalen.

Groeipad

Buren is een boeiende gemeente met veel kernen en een stad en een uitgestrekt grondgebied waar nog veel potentie is. Hierdoor blijft je werk veelzijdig en uitdagend. Je krijgt veel vrijheid om verschillende taken op te pakken. We vinden het vanzelfsprekend om trajecten te evalueren en streven altijd naar verbetering. In het Goede Gesprek stem je met je leidinggevende af wat je gaat doen en wat je hiervoor nodig hebt. Als je opleidingen of cursussen voor je functie nodig hebt, worden deze vergoed en kun je die vaak onder werktijd doen. Je kunt daarnaast je persoonlijk keuzebudget (IKB) inzetten als je je wilt ontwikkelen buiten je vakgebied.

Medewerker Burgerzaken  Frontoffice

Werken bij Gemeente Buren

De gemeente Buren is een uitgestrekte landelijke gemeente, gelegen in de Betuwe. Deze woon-, leef- en recreatiegemeente van ongeveer 15.000 hectare en ruim 27.000 inwoners wordt gekenmerkt door aantrekkelijke kleinschaligheid en bijzonder historische woonkernen. De woonkernen zijn: Asch, Beusichem, Buren, Erichem, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath, Zoelen, Zoelmond, Maurik, Eck en Wiel, Rijswijk, Ravenswaaij, Lienden, Ingen en Ommeren. Het vestingstadje Buren bezit sinds 1395 stadsrechten en bezit talloze gerestaureerde monumenten. Het is daarom geen wonder dat Buren een beschermd stadsgezicht is. Daarnaast is er in Buren veel dagtoerisme, wat mede te danken is aan het feit dat Buren een Oranjestad is.

De gemeente Buren is gelegen in het midden van Nederland in het Gelders Rivierengebied en is gemakkelijk met de auto te bereiken via de nabijgelegen snelwegen A15 en de A2. De gemeente is de fruittuin van Nederland en staat steevast in de top drie van fruitproducerende gemeenten. Midden in de Betuwe dient de gemeente de inwoners en bedrijven van Buren met zaken die ze (niet) zelfstandig kunnen, willen of mogen oppakken en doet dat vanuit de visie te willen bouwen aan het vertrouwen van inwoners en klanten.

 • Hoofdkantoor in Maurik
 • 170 medewerkers
 • 65% / 35%
 • Gem. leeftijd 48 jaar
 • Hybride werken

Collega's

Birgit Quint - Communicatieadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn studie vond ik overheidscommunicatie al interessant. Ik liep stage bij de gemeente Buren en werd nog enthousiaster! Toen een vacature vrij kwam, wist ik wel wat ik ging doen. Zo kreeg ik bij Buren de kans om veel sneller dan verwacht communicatieadviseur te worden.

Wat was je vorige baan?
P&O medewerker - SZR.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen, formule 1 volgen en series en films kijken.

Frank van Aken - Financieel adviseur, bedrijfsvoering

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voor mij is het belangrijk dat ik maatschappelijk betrokken ben. De gemeente Buren is een leuke werkgever waarin veel ontwikkelingen plaatsvinden. Als financieel adviseur kan ik een bijdrage leveren om de gemeente beter in control te laten zijn. Daarnaast zijn de werkzaamheden bij een gemeente divers en zijn er volop mogelijkheden tot ontwikkeling.

Wat was je vorige baan?
Financieel adviseur.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetbal, reizen, poolen en gezelligheid.

Bo van Gaal - Communicatie- en participatiemedewerker Duurzaamheid en ondersteunend medewerker communicatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema. Het is van groot belang dat we ons gedrag gaan aanpassen om zo de aarde leefbaar te houden. Toen ik deze functie zag, dacht ik meteen: hiermee kan ik bijdragen aan een groenere en duurzamere wereld én kan ik mijn talenten en creativiteit inzetten.

Wat was je vorige baan?
Horecaondernemer en marketing, sales en event-medewerker bij een uitgeverij.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, uiteten en tuinieren.

Caroline - HR-medewerker, werkzaam op de afdeling HR

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij mijn vorige werkgever, een grote zorginstelling, miste ik het persoonlijke contact met collega's; want als collega ben je voor mij veel meer dan alleen een personeelsnummer. Daarnaast werk ik graag bij een organisatie waar ik mee kan denken over teamdoelen en werkprocessen om zo mijn werkzaamheden nog beter uit te kunnen voeren en de organisatie nog beter op de kaart te kunnen zetten.

Wat was je vorige baan?
Medewerker P&O.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zingen, lezen en hardlopen.

Nick Aben - HR-adviseur / Staff

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij de gemeente Buren eerst begonnen in een andere functie. De reden voor mijn keuze voor Buren was dat je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt en je een volledig takenpakket hebt. Je bent met opdrachten van begin tot eind bezig. Binnen de gemeente heb ik de kans gekregen om de overstap te maken naar mijn huidige functie wat meer aansluit bij mijn opleidingsachtergrond en ik on-the-job in deze functie kan groeien.

Wat was je vorige baan?
Casemanager Werk en Inkomen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, tuinieren, uit eten en series kijken.

Sollicitatieproces

Gesprek met leidinggevende en collega's
Optioneel vervolggesprek
Arbeidsvoorwaardengesprek met leidinggevende en HR-Adviseur
Je hebt de baan!

Interessante baan?