Beleidsmedewerker Natuur en Landschap
Gemeente Buren Maurik
Wat is vereist?
- Minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van natuur en landschap
- Kennis van de IBOR taken van de gemeente
- Gebruikt vakinhoudelijke kennis om meerjarige beheerplannen praktisch te implementeren
- Affiniteit en ervaring met inwonersparticipatie
- Kan effectief handelen in een politiek-bestuurlijke omgeving
- In staat om creatieve oplossingen en mogelijkheden te bedenken
- In staat om op verschillende niveaus met mensen te kunnen communiceren
- Kan goed hoofd- en bijzaken scheiden
- Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
- Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
- Actief, initiatiefrijk, daadkrachtig, resultaatgericht en weet te enthousiasmeren
Wat krijg je?
- € 3.558 - €5.247 bruto p/m (schaal 10 van de cao gemeenten) o.b.v. 36 uur, afhankelijk van kennis en ervaring
- 32-urige werkweek
- 27 vakantiedagen en de mogelijkheid om vanuit IKB verlof bij te kopen (o.b.v. fulltime)
- Individueel Keuze Budget (17,05% van het salaris)
- Laptop en telefoon
- Verstelbaar bureau en bureaustoel om thuis te kunnen werken
Wat doe je?
- 20% Landschappelijk advies geven op ruimtelijke plannen
- 20% Beleid actualiseren en adviseren
- 20% Uitvoeringsprogramma's voor landschap en biodiversiteit beheren
- 10% Regionale samenwerking en plannen coördineren
- 15% Administratieve werkzaamheden uitvoeren
- 15% Aan team- en organisatieoverleggen deelnemen
Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.
Stel direct een vraag
Theo Bruijn
Domeinmanager Ruimte
Vacature
Als Beleidsmedewerker Natuur en Landschap ben je verantwoordelijk voor het gehele groene werkveld binnen de gemeente Buren. Je dient als het eerste beleidsmatige aanspreekpunt en adviseur op het vlak van natuur en landschap. Je richt je voornamelijk op plannen en verzoeken die via de regiekamer binnenkomen in het kader van ruimtelijke ordening. Daarnaast voer je regie over uitvoeringsprogramma's gericht op natuur- en landschap. Hierin zorg je voor de opstelling van plannen, de aanvraag en verantwoording van subsidies en zorg je ervoor dat bewoners actief betrokken zijn bij het proces.
In deze functie werk je nauw samen met diverse in- en externe stakeholders, bewaak je de planning en zorg je dat alles volgens plan verloopt. Bij het ontwikkelen van beleid voor natuur en landschap heb je een actieve en creatieve rol. Je neemt ook deel aan regionale overleggen wanneer dat van toepassing is. Verder is het in deze functie belangrijk dat je affiniteit en ervaring hebt met inwonersparticipatie en dat je goed hoofd- en bijzaken kunt scheiden.
Je bent onderdeel van het team Beheer in het domein Ruimte, wat bestaat uit ongeveer 45 vaste en ingehuurde medewerkers. Dit domein is verantwoordelijk voor beleid, beheer en projecten in de openbare ruimte, waaronder vastgoed, groen en landschap, wegen, mobiliteit en begraafplaatsen. Het domein bestaat uit een Domeinmanager en een Teammanager die samen de teams aansturen. Binnen het team Beheer is er een goede samenwerking en een bereidheid om elkaar te helpen waar nodig.
Als je het leuk vindt om daadkrachtig te werk te gaan en met diverse taken tegelijkertijd bezig te zijn, en je het niet erg vindt om administratieve taken uit te voeren en soms te werken onder tijdsdruk, dan is dit een baan voor jou.
Werkweek
Op een leuke werkdag zie je een ruimtelijk plan succesvol veranderen door jouw advies, inspecteer je een lopend project met een collega en adviseer je in de middag over nieuw beleid of uitvoeringsprogramma's.
Op een minder leuke werkdag ben je vooral bezig met administratie, beantwoord je telefoontjes van inwoners voor wie je geen leuk bericht hebt, of zit je vast in vergaderingen, waardoor je weinig tijd hebt om projecten uit te werken.
- 08:00
- 09:00
- 10:00
- 11:00
- 12:00
- 13:00
- 14:00
- 15:00
- 16:00
- 17:00
-
- Lunch
- Mails lezen en beantwoorden
- Landschappelijk advies op ruimtelijke plannen geven
- Vergadering met regiekamer
- Vergadering met regiekamer voorbereiden
- Regionale samenwerkingen en plannen coördineren
-
- Lunch
- Mails lezen en beantwoorden
- Aan uitvoeringsprogramma voor landschap en biodiversiteit werken
- Landschappelijk advies op ruimtelijke plannen geven
- Administratie verwerken
- Overleg met collega
-
- Lunch
- Mails lezen en beantwoorden
- Beleid actualiseren en adviseren
- Regionale samenwerking en plannen coördineren
- Overleg met collega
- Ruimtelijke onderbouwingen toetsen
-
- Lunch
- Belafspraak voor toetsing ruimtelijke plannen
- Mails lezen en beantwoorden
- Landschappelijk advies op ruimtelijke plannen geven
- Teamoverleg
- Een-op-een met leidinggevende
- Vaste kantoordag
-
- Vrije dag
Voorbeeld uit de praktijk
Groeipad
Buren is een boeiende gemeente met veel kernen en een stad en een uitgestrekt grondgebied waar nog veel potentie is. Hierdoor blijft je werk veelzijdig en uitdagend. Je krijgt veel vrijheid om verschillende taken op te pakken. We vinden het vanzelfsprekend om trajecten te evalueren en streven altijd naar verbetering. In het Goede Gesprek stem je met je leidinggevende af wat je gaat doen en wat je hiervoor nodig hebt. Als je opleidingen of cursussen voor je functie nodig hebt, worden deze vergoed en kun je die vaak onder werktijd doen. Je kunt daarnaast je IKB (Individueel Keuzebudget) inzetten als je je wilt ontwikkelen buiten je vakgebied.
Werken bij Gemeente Buren
De gemeente Buren is een uitgestrekte landelijke gemeente, gelegen in de Betuwe. Deze woon-, leef- en recreatiegemeente van ongeveer 15.000 hectare en ruim 27.000 inwoners wordt gekenmerkt door aantrekkelijke kleinschaligheid en bijzonder historische woonkernen. De woonkernen zijn: Asch, Beusichem, Buren, Erichem, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath, Zoelen, Zoelmond, Maurik, Eck en Wiel, Rijswijk, Ravenswaaij, Lienden, Ingen en Ommeren. Het vestingstadje Buren bezit sinds 1395 stadsrechten en bezit talloze gerestaureerde monumenten. Het is daarom geen wonder dat Buren een beschermd stadsgezicht is. Daarnaast is er in Buren veel dagtoerisme, wat mede te danken is aan het feit dat Buren een Oranjestad is.
De gemeente Buren is gelegen in het midden van Nederland in het Gelders Rivierengebied en is gemakkelijk met de auto te bereiken via de nabijgelegen snelwegen A15 en de A2. De gemeente is de fruittuin van Nederland en staat steevast in de top drie van fruitproducerende gemeenten. Midden in de Betuwe dient de gemeente de inwoners en bedrijven van Buren met zaken die ze (niet) zelfstandig kunnen, willen of mogen oppakken en doet dat vanuit de visie te willen bouwen aan het vertrouwen van inwoners en klanten.
- Hoofdkantoor in Maurik
- 200 medewerkers
- 63% / 37%
- Gem. leeftijd 45 jaar
- Hybride werken